Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona | Történetünk
14
page,page-id-14,page-parent,page-template-default,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Történetünk

 

ifjúsági drogrehabilitáció

A Református Egyház 1984 óta végzi drogmissziós szolgálatát Magyarországon.

A drogterápiás otthon Ráckeresztúron 1986-ban indult egy lelkes, fiatal lelkésznő, Victorné Erdős Eszter kezdeményezésére egy parasztházban. A keresztyén hit és elkötelezettség volt és maradt is a terápiás program alapja. A kezdeti segítő elköteleződés azonban egyre professzionálisabb formában jelent meg. Európában és Amerikában szerzett személyes tapasztalatok beépítésével egy keresztyén hátterű, önsegítő elemeket használó terápiás közösségi modellre találtunk. A munkatársak segítő attitűdjének a rogersi non-direktivitás, a pozitív pszichológia megoldáskereső szemlélete és a keresztyén értékek megélése ad keretet. A külső keretek is alakultak 30 év alatt.

Jelenleg a Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona egy új és korszerű, valóban európai színvonalú épületegyüttesből áll, mely egy hatalmas földterületen helyezkedik el. A főépület, a tornaterem, a kápolna és a foglalkoztató mind azt a célt szolgálja, hogy a legmodernebb eszközökkel, szép és igényes környezetben tudjunk segíteni a hozzánk jelentkező fiataloknak és családjaiknak.

2015-re a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona (Ráckeresztúr), a Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona (Ráckeresztúr), a Válaszút Misszió (Budapest), az Újváros Drogambulancia (Dunaújváros) és a Tisztás Közösségi Hely (Budapest) egy hálózatként működik a szenvedélybeteg-ellátás területén.
A 30 esztendős szolgálat jelentős tapasztalatokkal bír, de a fejlődés és a változás elvét magunkra vonatkozatva is fontosnak tartjuk.

Soli Deo Gloria! (Egyedül Istené a dicsőség!)

Intézményvezető

Eszter
Victorné Erdős Eszter

Telefonszám: 25/522-100

E-mail cím: eszter@kimm.hu

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Keresztyén meggyőződésünkből fakadóan küldetésünknek tekintjük, hogy – személyes életünket és példánkat eléjük tárva – a segítségért hozzánk fordulók életében Isten szabadító evangéliuma gyakorlati valósággá váljon.

Oszd meg másokkal is...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page